90 dages bytte og retur - gratis ombytning
Søg

Vandrestøvler

Vis som Gitter Liste
Sorter efter
Vis per side

CMP Atka Womens Vinterstøvler

Varm, flot og let vinterstøvle til kvinder
999,00 kr. 499,00 kr.

Green Comfort Pleje til gummistøvler

Gode gummistøvler fortjener god pleje - her er plejen til ren naturgummi
49,00 kr.

Haglöfs L.I.M FH GTX Mid Men

Lav vægt, adræt og vandtæt
1.399,00 kr. 749,00 kr.

Helly Hansen Cascade Mid Hellytech® Mens

Vandtæt og åndbar vandrestøvle
1.399,00 kr. 779,00 kr.

Helly Hansen Stalheim Hellytech® Boot

Vandrestøvler til ethvert Eventyr
1.399,00 kr. 699,00 kr.

Helly Hansen Stalheim Hellytech® Boot Women

Stabil vandrestøvle fra Helly Hansen
1.399,00 kr. 699,00 kr.

Jaure II Ms Lt High Wide

Jaure II Ms Lt High Wide
4.099,00 kr.

Keen Kaci III Winter MID WP W

Vinter vandrestøvler med ekstra skridsikkerhed og varme
1.199,00 kr.

Lundhags Tjakke Lt Mid Slim

Tjakke Lt Mid Slim - Vandrestøvler til kvinder i høj kvalitet
2.500,00 kr.

Merrell Alverstone 2 Mid GTX

Robust vandrestøvle med Goretex
1.299,00 kr. 799,00 kr.

Merrell Moab Speed Mid AC WP Kids

Vandtætte og komfortable støvler til børn
699,00 kr. 299,00 kr.

Merrell MQM 3 Mid GTX

Perfekt følgesvend til dine friluftseventyr
1.599,00 kr. 899,00 kr.

Merrell MQM 3 Mid GTX Women

Let og yderst støttende Vandrestøvle
1.599,00 kr. 999,00 kr.

Merrell Rogue Hiker Mid GTX

Stabil og let topmodel fra Merrell - Vandtæt, åndbar og rigtigt godt støttende.
1.999,00 kr. 1.199,00 kr.

Merrell Rogue Hiker Mid GTX W

En alsidig og holdbar vandrestøvle, der er ideel til kvinder, der ønsker at udforske naturen i komfort og stil.
1.999,00 kr. 1.199,00 kr.

Merrell Siren 4 Thermo Mid Zip WP W

Vandrestøvlen der omfavner dig med stil og varme - skræddersyet til kvinder!
1.799,00 kr. 899,00 kr.

Merrell Snow Bank 4.0 WP Kid's

Hold dine fødder varme og tørre i disse støvler - perfekte til udendørs eventyr!
799,00 kr. 399,00 kr.

Merrell Thermo Akita Mid WP Mens

Vandtætte og forede støvler i læder - perfekt til vinter!
1.199,00 kr. 699,00 kr.

Montane Icarus Hot Bootie

Varm støvle der er meget kompaktbar.
699,00 kr.

Salomon Cross Hike Mid 2 GTX

Let og vandtæt hikingstøvle
1.599,00 kr. 999,00 kr.

Salomon Elixir Activ Mid GTX W

Kortskaftet støvlet med Goretexmembran - flot designet
1.399,00 kr.

Salomon Outrise Mid GTX

Let vandrestøvle med godt greb og vandtæt membran
1.349,00 kr. 799,00 kr.

Salomon Predict Hike Mid GTX W

Let og komfortabel vandrestøvle i et vandtæt design
1.499,00 kr.

Salomon Quest Rove GTX

Fast og let vandrestøvle
1.299,00 kr. 899,00 kr.

Her finder du vandrestøvler til outdoor, hverdag og vandringer – vi har fodtøj fra de bedste mærker og altid gode tilbud, så du kan finde støvler til dine kommende vandreture, som er til at betale. Vores udvalg er stort, og derfor er vi sikre på, at vi har vandrestøvlerne til dig, hvad end du er på udkig efter læder- eller tekstilstøvler.

Vi er her, når du har brug for hjælp til valg af outdoor-støvler

Outdoor-støvler til udeliv eller længere vandringer til både damer og til herrer kan du altid finde her – og vi er mere end klar til at hjælpe dig med at finde de helt rigtige. Vi ved, at det kan være lidt af en jungle at finde de rigtige outdoor-støvler eller vandresko i det meget store udvalg, der findes. Måske har du en forestilling om hurtigt at kunne vælge et par nye vandrestøvler, men må opgive efter længere tids søgen – ikke på grund af begrænset udvalg, men simpelthen fordi der er for mange muligheder og egenskaber, som gør det svært at træffe en beslutning. Hos Friliv vandrer vi selv, så vi ved, hvor skoen trykker (bogstavelig talt!) og har et indgående kendskab til, hvilke funktioner der er gode at have til de enkelte vandringer. Skal du bruge en vandre- eller trekking-støvle, og er du i tvivl om valg heraf, gør du altså klogt i at spørge os til råds. Vi hjælper hellere end gerne, så du kan blive den lykkelige ejer af lige præcis de støvler, der kan bringe dig på eventyr uden problemer. 

Hvordan vælger jeg den rette vandrestøvle?

Vandrestøvler laves dybest set i to forskellige typer materialer, nemlig støvler i læder eller tekstil, og det er mellem disse, at det første valg bør træffes.

Læderstøvlerne er dem, der bliver solgt flest af, måske fordi de traditionelt ligner et par vandrestøvler mest, og sandsynligvis også fordi det er dem, der er mest slidstærke. Sikkert er det i hvert tilfælde, at læderstøvler holder længere og har en højere slidstyrke, så du er mest sikker på, at de ikke får en skade, som har betydning for din fortsatte vandring, når du er længst væk på en bjergtur.

Tekstilstøvlerne laves oftest med en stærk Cordura-nylonoverflade. Da der ingen vandtæthed er i yderlaget, er langt de fleste også lavet med en vandtæt og åndbar membran indenunder. Disse støvler er ofte lettere vægtmæssigt og mange mener også, at de er nemmere at vedligeholde. Hos Friliv oplever vi, at det ofte er disse argumenter, som går igen for valget af en nylonstøvle. Hertil kommer også argumentet om prisen for en tekstilstøvle, der ofte er lavere end læderstøvlen.

Hvordan sikrer jeg mig, at vandre- og trekkingstøvlerne er vandtætte?

En støvle med en vandtæt membran – ofte en GORE-TEX-membran – holder med sikkerhed vandet ude. Er dine vandre- eller trekkingstøvler udstyret med en membran som denne, skal de være så vandtætte, at du kan stille dig ud i kanten af en sø, uden at der trænger vand ind. Med det sagt bør du ikke forvente, at dine fødder forbliver tørre med gentagne krydsninger af vådområder eller længere vandringer over enge med vådt græs. Selvom membraner er yderst effektive, har de også deres begrænsninger. Derudover skal du vide, at membranen med tiden vil blive slidt, og så kan det være så som så med vandtætheden i støvlerne, da man ikke kan udskifte en membran. Når du bemærker, at membranen ikke længere fungerer optimalt, er det tid til at overveje et nyt par trekkingstøvler. Heldigvis sker det ofte samtidig med, at mellemsålen er ved at køre på sidste vers, hvor den ikke længere giver den nødvendige affjedring, hvilket er en indikation på, at støvlerne ikke er gode for dine fødder at gå i længere.

En læderstøvle uden membran kan vedligeholdes med bivoks til at være lige så vandtæt som en med, og det foretrækkes ofte af garvede vandrere. En af de store fordele ved kombinationen af en læderstøvle uden membran er, at der er betragteligt mere åndbarhed end i en støvle med membran – uanset hvor åndbar denne ellers måtte være.

Hvordan vedligeholder jeg vandrestøvler?

En god vandrestøvle kan holde meget længere, hvis den bliver vedligeholdt rigtigt gennem årene. For både en læder- og en nylonstøvler kan du for vedligehold vælge at spraye med et middel, der skyer vand og snavs væk og som blødgør materialerne. Med denne behandling slides de ikke så hårdt ved brug. Det er dog særligt vandrestøvler i nylon, som denne metode bliver brugt på, idet læderstøvlerne allerhelst vil have en god gang fedt, fx i form af bivoks, påsmurt.

Når du skal vedligeholde dine vandrestøvler, skal du altid huske at tørre dem godt, inden du begynder imprægneringen – her skal du sørge for at tørre dem ved stuetemperatur og altså ikke vælge at lægge dem på en radiator eller foran brændeovnen. Inden tørringen bør du også tage snørebåndene ud. Når de er helt tørre, børster du dem med en stivere børste, så alt snavset fjernes. Dernæst påsmører du læderfedt, hvis det er en læderstøvle eller sprayer DWR-middel (Durable Water Repellent), hvis det er en nylonstøvle. Lad dem stå en times tid og kør en klud over for at fjerne rester af behandlingen. Så er støvlerne klar til nye eventyr. 

Tips til, hvordan du går dine nye vandrestøvler til

Det lyder måske nemt at gå til et par nye vandrestøvler – blot at tage dem på og tage afsted. Men virkeligheden kan være lidt mere kompliceret, og hvis du ikke er forsigtig, kan du ende med vabler og ømme fødder i flere dage eller længere. For at undgå dette ubehag giver vi dig her vores tips til, hvordan du kan gå til dine nye vandrestøvler på den bedste måde.

  • Det er præfereret, at gøre overgangen fra dine gamle vandrestøvler til de nye så gnidningsløs som muligt. Først og fremmest anbefales det at investere i et nyt par, når du vurderer, at dine gamle støvler snart skal udskiftes, i stedet for at vente indtil sidste øjeblik. Dette giver dig mulighed for en god tilvænning, da du kan skifte mellem de gamle og nye støvler i en overgangsperiode. På denne måde vænner du dig gradvist til de nye støvler, hvilket kan forhindre vabler og ubehagelige gnavesår, da der ofte er en betydelig forskel mellem de gamle og nye støvler.
  • Når du skal på vandring med dine nye støvler, skal du sørge for at medbringe vabelplaster og sokker i forskellige tykkelser. Dette giver dig mulighed for at justere komforten, hvis du oplever ubehag undervejs.
  • Sørg gerne for at afsætte ekstra tid til dine første gåture med de nye støvler. Hvis noget begynder at genere dig, så tag dig tid til at undersøge det og justere støvlerne efter behov.
  • Hvis læderet i støvlerne føles for stift i starten, kan du bruge en gummihammer til at blødgøre det. Du kan forsigtigt banke på læderet med hammeren, undgå dog at ramme spænderne på støvlen, da de ikke vil have gavn af denne behandling. Over tid vil læderet naturligt blive mere smidigt, men hvis du ikke kan vente, kan dette være en hjælpsom metode til at fremskynde processen.

Filters
Sort
display