90 dages bytte og retur - gratis ombytning
Søg

Lavvu

Vis som Gitter Liste
Sorter efter
Vis per side

Tentipi Cirrus 40 Pro Dug

Ny dug til din Cirrus 40
62.000,00 kr.

Absis Base 7 light

Tentipi absis til 7 personers lavvu
3.700,00 kr.

Drying rail set 15

Tentipi tørrestativ til 15 personers lavvuer
1.299,00 kr.

Grand Canyon Black Falls 8

Vandtæt lavvu med bund
2.799,00 kr.

Helsport Finnmark 6-8 personer Lavvu

Helsport lavvu til ekstremt brug
10.999,00 kr. 7.999,00 kr.

Helsport lavvu bund str. 6-8 5 kantet

beskytter mod kondens
1.189,00 kr.

Helsport Pasvik 10-12 bund

Bund til lavvu
1.999,00 kr. 1.299,00 kr.

Helsport Pasvik 4-6 Lavvu

Lavvu med lav vægt
3.799,00 kr.

Helsport Pasvik 6-8 personer

Ydertelt til Pasvik Lavvu med stang og pløkker - komplet telt
4.199,00 kr. 2.999,00 kr.

Helsport Pasvik 6-8 personer - Udstilling

Ydertelt til Pasvik Lavvu
4.199,00 kr. 2.299,00 kr.

Helsport Pasvik Lavvu 10-12 personer

Pasvik letvægts ydertelt
4.899,00 kr. 3.299,00 kr.

Helsport Varanger 4 - 6 Personer Lavvu

Testvindende lavvu fra Helsport
6.399,00 kr. 3.999,00 kr.

Helsport Varanger 8-10 Personer Lavvu

Helsport Lavvu med flammehæmmende dug
7.899,00 kr. 4.999,00 kr.

Helsport Varanger Camp 4-6 personer Lavvu

Helsport Lavvu med indgangsparti
7.999,00 kr.

Helsport Varanger Dome 4-6 Indertelt

Helsport indertelt
2.699,00 kr.

Helsport Varanger Dome 4-6 Lavvu

Helsport gruppetelt
10.999,00 kr. 6.999,00 kr.

Indertelt Comfort 5

Tentipi Indertelt og gulv til alle 5 personers lavvuer fra Tentipi
8.499,00 kr.

Indertelt Comfort 9

Tentipi Indertelt og gulv til alle 9 personers lavvuer fra Tentipi
11.999,00 kr.

Indertelt til Varanger 12 - 14

Helsport indertelt til Varanger lavvu 12 - 14 personer
2.999,00 kr. 2.199,00 kr.

Indertelt til Varanger 4 - 6 personer

Helsport indertelt lavvu
2.199,00 kr. 1.399,00 kr.

Indertelt til Varanger 8-10 personer

Helsport indertelt til Varanger lavvu 8-10 personer
2.699,00 kr. 1.799,00 kr.

IT koppling

Tentipi remme til indertelt
399,00 kr.

Lavvu bund 8-10 8 kantet

Helsport original bund til Varanger 8-10
1.999,00 kr. 1.699,00 kr.

Midterstang for Pro 15

1.799,00 kr.

Lavvu til outdoor, rejser og institutioner

Lavvu er en passion og vi har meget svært ved at skjule det hos friliv.dk - vi ELSKER dem og bruger dem selv ganske flittigt til mange forskellige formål. Vi forhandler Helsport, Tentipi og Grand Canyon, og har en del forskellige lavvu til salg.

Med familien på ferietur, med spejderne på lejr, med brormand på kanotur eller måske med en ledergruppe på strategiseminar. Vi har brugt denne type telt til det hele hos friliv.dk og vores private samling rummer også andre mærker end dem vi selv sælger. Kontakt os meget gerne for et godt råd eller en god historie om at bruge de spidse telte utraditionelt.

Hvad er historien bag teltet?

Lavvuen er rund - en tipi er oval og en Wigwam er konkav. Det er en af forskellene på Samernes og indianernes traditionelle hjem. En anden forskel er indgangen og en tredje er den måde der bruges til at få røgen ud igennem hullet i toppet. Trods forskellene er der mange ligheder, og derfor kan man kalde teltet for samernes tipi.

Samernes tipi har altid en lille åbning stående åbent der hvor indgangen er, til at suge luft ind og skabe den lille bitte cirkulation der skal til for at røgen kan styres og sendes ud af teltet. Derudover indrettede samerne sig således, at i en lige linje foran den åbning (altså bag ved bålet i midten) var køkkenet placeret og det var kvindens plads. I den ene side var børnene og i den anden side var manden placeret. Sådan var det - ganske uhørt i dag, men ordenen dengang var således. I åbningen lå der 2 granrafter der markerede en entré, hvor man også stillede sit udendørs fodtøj, inden man gik ind. 

Ønskede en gæst at komme på besøg var det kutyme at gæsten stillede sig i denne entre uden at sige noget. Havde ingen i teltet henvendt sig til vedkommende inden for ganske kort tid, måtte gæsten gå igen. Familien var ikke interesseret i besøget lige nu.

Opsætning af lavvu

Inden du kan nyde at sove i den samiske tipi skal du selvfølgelig have sat den op. Heldigvis er det ikke særligt svært at bygge denne slags telt. Det er faktisk langt hen af vejen den samme fremgang, som ved ethvert andet. En af fordelene ved dette telt er, at en enkelt person kan opsætte et ret stort telt alene.

Start med at sætte en pløk der hvor du gerne vil have midten af teltet. Sæt derefter en snor på pløkken og gå rundt i en cirkel om midten, hvor du sætter pløkker langs omkredsen. Udrul teltet og placer døren mod vindretningen, mens du binder stropperne på pløkkerne. Nu skal pløkkerne fæstnes. Fold midterstangen ud og åbn døren, så du kan komme under teltdugen og sætte midterstangen på plads. Nu er du klar til at rejse din lavvu!

Når du er færdig med opsætning af teltet skal du gå ud og lukke døren. Herefter spænder du stropperne, så teltet står stabilt og du stadig kan åbne døren.

Lavvu eller telt

Hvad skal man vælge? Tja, det simple svar er, at det er en smagssag. En af fordelene ved samernes tipi er, at de er letvægtstelte og er utroligt nemme at rejse. En anden vigtig fordel i koldt klima er, at man kan bruge en brændeovn til denne type telt. Med andre ord, er det et telt med ovn.

Den største ulempe er, at de ikke kan holde til meget stærk blæst. End ikke den bedste lavvu kan klare ekstremt vejr. Her kan det eksempelvis være en fordel med et kuppeltelt, som er mere optimeret til blæst.

Hvordan er teltet forskelligt fra en tipi?

Kort sagt, så er lavvu den nordiske version af Amerikas oprindelige folkeslags tipi. Formen og funktionerne er meget ens, da begge teltformer går op i en spids og er lavet til, at der kan være åben ild i midten. Den største forskel er, at de nordiske tipier typisk er mindre vertikale og dermed mere stabile når det blæser kraftigt.

Ovne og andet tilbehør

Der findes meget forskelligt tilbehør til lavvu og det betyder, at teltet kan tilpasses en del. Som tidligere nævnt kan man anvende ovn i denne telttype. Der findes mange smarte typer af ovne. Der er åbne ovne, brændeovne og ovne hvor man også kan tilberede mad. Der er endda også tilbehør til ovnene, som gør det muligt at varme vand og tørre tøj samtidig med, at man får varmen.

Det er muligt at tilkøbe en apsis til dit telt. Apsis bruges som en skærmende indgang til teltet, hvor du kan have alle dine pakkenelliker til at stå. Du kan også bruge pladsen til beskidte sko. På den måde kan du holde teltet ryddeligt og rent. En anden god investering er en bund til teltet. Bunden giver dig et ”gulv”, som beskytter mod både kold og våd jord.

Hvis du ønsker at øge komforten i teltet kan du tilkøbe et indertelt. Indertelte hjælper med at holde temperaturen indenfor lunere om vinteren og køligere om sommeren. Desuden hjælper et indertelt med at holde insekter ude af teltet.

Gode råd til telt med brændeovn

I dag bruger vi ganske ofte en brændeovn til at varme telte op med, hvilket er både hyggeligt og også mere sundt end bålet og den røg der følger med. Brændeovnen er også ganske praktisk, idet de fleste modeller er lavet således at der altid kan stå en kedel på den, og dermed er kaffen altid varm. Det er virkeligt rart med et telt med ovn i de koldeste måneder, og dette forenes rigtigt godt med at bo i samernes tipi.

Et godt råd om brugen af brændeovn i en tipi er altid at bruge et gnistfang i toppen af skorstenen. Det kan godt være vi selv gerne vil have det godt indeni teltet - det vil andre også gerne udenfor.
Er du lun på at vide mere om lavvu, skal du endeligt ikke tøve med at ringe eller skrive. For os er det nemlig mere end noget vi bare sælger...

Vi har også andre muligheder:

Filters
Sort
display