Vinter dun-soveposer
Helsport Rago Superlight Winter Graphite
Helsport Svalbard X-Trem Long
Sea to Summit Ascent -9C - Regular
Sea to Summit Journey Jo2-Womens Long Right zip
Sea to Summit Spark -18C Regular
Sea to Summit Spark -9C Regular
Sea to Summit Trek -9C - L
Sea to Summit Trek -9C - Regular
Dunsoveposer til vinter - lav vægt og masser af varme
De letteste poser til vinterbrug - perfekt til ekspeditioner
En dunsovepose til vinter er noget af det bedste udstyr at investere i. Specielt hvis man vil opleve vinteren på andre måder end gennem frosne ruder og på vej ud og ind ad bilen.
Det er nemlig en rigtig stor oplevelse at ligge i sit telt eller i et shelter og kigge ud på sneen der daler og skovens små dyr, som hygger sig i dyngerne. Oplevelsen er dog til at overse hvis man ligger og fryser. Eller hvis man har slæbt sig flad, fordi den gamle fiberpose skulle have en sidste tur med ud.
Find den rigtige sovepose her.
Hvordan vælger jeg den rigtige dunsovepose til vinter?
Hvis du har besluttet dig for at skifte den gamle vinterpose ud med en ny vil du opdage, at udvalget er enormt. Det kan være uhyggeligt svært at finde ud hvor man skal starte.
En dunsovepose giver den letteste pose, den pose der kan pakkes sammen til at fylde mindst og langt den mest åndbare pose. Det sidste betyder, at du også kan bruge en dunsovepose i et større temperaturspænd - altså når det er lunere. Det er værd at tage med i betragtningen.
Kig meget på dunkvaliteten og spørg til den, hvis du er i tvivl. Det er dén, som mere end noget andet afgør hvor lun den er i forhold til vægten.
Hvordan måles fillpower - fyldvolumen?
Kvaliteten på dunene i en sovepose, eller en dunjakke for den sags skyld, måles i fillpower - på dansk fyldvolume. Det er et udtryk for hvor meget "løft" der er i dunene, altså deres evne til at sprede vingerne ud og binde en masse stillestående luft. En god kvalitetspose bør have en fillpower på min. 600 og gerne mere.
Rent praktisk fyldes dunene i en glascylinder og ovenpå lægges der er stempel, der kan presse dunene sammen. Jo mere stemplet presser dunene sammen, jo dårligere er kvaliteten. Jo mere stemplet holdes oppe, jo bedre kvalitet af dun.
En god dunsovepose til vinterbrug har også en solid metervare og meget gerne en vindmembran. Det giver den ekstra meget varme, da selv den mindste vind ikke kan trænge igennem og det lune indre bibeholdes.