Adventure food Chili con Carne
Adventure Food Pasta ai Funghi
Adventure Food Pasta Bolognese
Adventure Food Vanilla Dessert
Firepot Chili con Carne med Ris - Reg
Firepot Chili con Carne med Ris - XL
Firepot Dhal og Ris med Spinat - Regular
Firepot Havregrød med Æble - XL
Firepot Havregrød med Banan - XL
Firepot Krydret Svinekød med Nudler - Regular
Firepot Kylling med Keema Karry - Reg
Firepot Kylling med Keema Karry - XL
Mad fra de bedste producenter til outdoorture er i manges optik lig med frysetørret mad - og det er da også en genial metode til at sikre, at vitaminer og næringsstoffer bibeholdes i maden. Princippet i at frysetørre er helt enkelt. Maden fryses ned til 18-20 graders frost og med en pust af høj varme frigøres dampen - uden at blive til vand.
Den frysetørrede mad vi bruger i store mængder når vi er på rygsækferie, bliver produceret på en ret smart måde der sikrer, at vitaminer og næringsstoffer bibeholdes meget bedre end andre tørre-metoder.
Når man frysetørrer, fryses maden først ned til 18-20 graders frost i store frysehuse.
Når man er sikker på at maden er frosset helt ned, også inde i midten af maden, slipper man 90 grader varm luft ind til den. Dermed frigøres alle de ispartikler der har dannet sig i maden. De falder til jorden. Der opsamler man disse partikler på en teknisk smart måde og tilbage er nu maden uden væske.
Der findes andre metoder til at dehydrere maden, og den mest populære er nok de dehydratorer man kan købe til hjemmet, hvor man laver sin egen dehydrerede mad.
Der er uhyre charmerende at sidde på fjeldet og have lavet sin egen mad og båret den derud, uden at skulle bære væsken med. Det giver også mulighed for at lave lige præcis den mad man gerne selv vil have og spise. Det kan varmt anbefales.