Adventure food Chili con Carne
Adventure Food Pasta ai Funghi
Adventure Food Pasta Bolognese
Adventure Food Vanilla Dessert
Adventure Food Curry Fruit Rice
Til en eller 2 personer pr. pose.
Frysetørret mad i portioner til en eller to personer i høj kvalitet.
Adventurefood har en perlerække af lækre måltider frysetørret mad, til alle outdoor elskere, lige fra traditionelle retter med pasta, ris og kød til vegetarretter og veganske retter og til brugere med Gluten allergi. Alle skal kunne komme i skoven og nyde et måltid mad og alle skal have en høj kvalitet med på outdoor turen.
Adventure food er udviklet er en hollænder der selv bruger frysetørret mad på sine ekspeditioner. Det er ikke hvem som helst, men nemlig den hollænder der som den første bested Mount Everest uden brug af kunstig ilt og som også har gennemført en 70 dages ekspedition på Nordpolen. Hans navn er Hans Van Der Meulen.
På en tur på 70 dage lærer man at sætte pris på at have god mad med og det er med denne drivkraft og erfaring han idag udvikler og sælger Adventure Food verden over.
Man frysetørrer mad ved en særlig proces, der har til formål at gøre maden lettere, så den kan tages med i skoven, uden at man skal bære på den væske al mad naturligt indeholder.
Det med at tage væske ud af mad kan man gøre på forskellige måder. Man kan lufttørre det, man kan tørre det ved svag varme og så kan man frysetørre det.
En frysetørring er den mest omkostningstunge metode og det er ikke umiddelbart muligt at gøre det derhjemme, så hvorfor i alverden er den meste anvendte metode?
Det er det fordi at det en den eneste metode der bibeholder al energien, vitaminerne, smagen og de gode stoffer i råvaren.
Hvis man lufttørrer og eller varmetørrer maden vil blandt andet vitaminerne forsvinde, eller i hvert tilfælde blive drastisk formindsket og dermed får du knap så meget ud af maden du har med på din outdoortur.
Men tilbage til hvordan man frysetørrer mad. Det er helt enkelt fortalt en proces hvor man fryser råvarene ned så al vandet naturligvis bliver til is. Så får man denne is til at blive til damp og igen til is, uden at det nogensiden har været flydende. Mærkeligt - men helt sandt.
Altså bliver maden frosset ned til 18 - 20 graders frost. Når det er så koldt og man er sikker på at kernetemperaturen er så kold bliver rummet med maden tilsat ca. 85 grader varm damp der får iskrystallerne til at slippe maden. Disse iskrystaller falder i det kolde rum til jorden og rammer endnu koldere rør i bunden - såkalde dampfælder - og kommer dermed ud af maden uden at de vitale dele bliver skadet eller forsvinder fra maden.
Ja. Det er så enkelt som det er sagt og det er en af grundende til at outdoor mad næsten altid betegnes som frysetørret mad. Og det er nok også grunden til at alle producenter benytter den metode. Det er som nævnt slet ikke den billigste, men klart den måde hvorpå man kan vinde mest smag og bibeholde vitaminer, mineraler og andre vigtige stoffer.